Hírek

Évzáró Cry Free hétvége két nagykoncerttel2011. december 10., 00:50

Cry Free - Deep Purple's Favourite Tribute
A jövő hétvégén két elemi erejű csapást is mér a Deep Purple Cover Band barátai segítségével a 2011-es évet rock n roll-al búcsúztatni kívánókra. 2011. december 16-án pénteken másodszor is felszáll a bíbor léghajó, ezúttal Veszprémből, 17-én szombaton pedig a Fáklya Klub minifesztjének főzenekaraként zárja az évet a Cry Free.

A veszprémi illetőségű Session és a budapesti Cry Free tagjaiból létrejött "classic rock supergroup" már a fővárosi Purple Zeppelin Jam ősbemutató előtt is tudta, hogy "másik otthonában" is színpadra kell vinnie az egyedülálló produkciót. A zajos sikert arató első "repülés" után pedig már nem is lehetett kétséges, hogy a bíbor léghajónak újra a magasba kell emelkednie, ezúttal a veszprémi Expresszóból.

A recept nem változott: a cél még mindig a teljes "classic rock élmény" előidézése a hetvenes évek két legszínesebb és legerőteljesebb zenei világának bemutatásán keresztül. A "jam" szó sem veszít jelentéstartalmából, itt bizony továbbra is valódi örömzenéről van szó, melynek során az ország legnagyobb múltú Led Zeppelin tribute-ja, illetve a világ legeredményesebb Deep Purple emlékzenekara alkot végtelen számú alkalmi formációt egymással és vendégeikkel, hogy együtt adják elő a korszakalkotó dalokat. Változik viszont a műsor, amely a budapesti koncerthez képest számos újdonságot tartogat, és változik a vendégek névsora is. Az októberi fellépésen óriási sikert arató Jamie Winchester most is színpadra lép, mellette viszont ezúttal a Session régi barátai és örökös tiszteletbeli tagjai, a gitáros-énekes Czuczi és a szájharmonikás Tipcsi szállnak be a feelingesnek ígérkező jam-be. További fellépő a szintén veszprémi The Bluesberry Band kiváló torka, Horváth Ákos is.

A város történetének egyik legnagyobb klasszikus rock eseményének ígérkezik tehát a Purple Zeppelin Jam első vidéki bemutatója, úgyhogy a környékbeli rockrajongók számára kihagyhatatlan a program, de az ország minden pontjáról várjuk a műfaj kedvelőit, ui. az "alkalmi nagycsapat" egyelőre nem tervez további hazai szerepléseket.

Aki szeretne "készülni" a pénteki Purple Zeppelin Jam-re, annak figyelmébe ajánljuk a múlt szerdai veszprémi próba
fotóit, illetve a PZJ ősbemutató hamarosan elkészülő filmjét is.

Nem kisebb zenei élmény és önfeledt szórakozás vár azokra sem, akik a szombati "fáklyás" rock-blues minifesztet választják, amely a Cry Free évzáró nagykoncertje köré szerveződött. A 100 éves Fáklya Klub nagyszínpada a Petőfi Csarnok hangulatát idézi hang- és fényvilágával, és bár mérete, akárcsak nézőterének mérete nem annyira gigászi, mint a Pecsáé, így is messze felülmúlja a hazai rockszínterek javát, így mindenképpen a klasszikus nagykoncert-élményt fogja nyújtani az idelátogatóknak. Ennek megfelelően a Cry Free műsor gerincét is a nagyformátumú rockhimnuszok fogják alkotni, de évzáró koncert lévén a kis klubokban megszokott laza gegek sem maradnak majd el, sőt! Egy valószínűleg igen emlékezetes előadásra is sor kerül, de ez maradjon meglepetés!

Eláruljuk azonban, hogy a csapat egyfajta karácsonyi ajándékként kedveskedni akar rajongóinak egy kis csokor közönségkedvenc "kakukktojás dallal" is, amelyek a Deep Purple-höz lazábban köthető produkciókból érkeznek. További "ajándékként" a Cry Free DVD-k kedvezményes áron, minden eddiginél olcsóbban lesznek megvásárolhatók egész hétvégén, hogy mindenki meglephesse DP rajongó barátját, családtagját vagy saját magát Karácsonyra egy-egy jóféle koncertfilmmel. :-)

De nem csak a Deep Purple Cover Band miatt lesz érdemes a Nyugati tértől nem messze található klubba ellátogatni, ui. a rendkívüli tehetséggel és csinos énekeslánnyal megáldott tizenéves Battery Band és a nagy neveket is felvonultató Icecream Blues Band is kiváló muzsikával várja a zenerajongókat szombaton.

Nem csodálkoznánk rajta, ha ezek után néhány törzs-céeffer úgy érezné, hogy mindkét bulin ott a helye, de azon mindenképp, ha lenne olyan, aki mindkettőt kihagyná! :-) Búcsúztassuk a 2011-es évet együtt!