Hírek

Jon Lord: "Tommy, you're a star!"2011. december 7., 01:49

Cry Free - Deep Purple's Favourite Tribute
A Tatai Tamás dobos körül zajló számos aktualitás arra inspirálta a cryfree.hu stábját, hogy ezúttal a kiváló ütőst és megszállott muzsikust állítsa a figyelem középpontjába, illetve meggyőződjön arról, hogy valóban igaz-e, amit Jon Lord gyakran hajtogat a Cry Free-vel közös koncertjei alkalmával: "Tomi egy sztár".

Elsőként egy interjúra hívjuk fel a figyelmeteket, amely a Dobos magazin most szombaton megjelenő számában lesz olvasható, és amelyben Tomi múltjáról, jelenéről és jövőjéről, Session-ről, Cry Free-ről, Jon Lordról és Ian Paice-ről, illetve sok más érdekességről esik szó. A szaklap munkatársa még a Győri Ütősfesztiválon szemelte ki magának interjúalanyul a Paicey mellett csatasorba álló fiatalabb kollégát. Bár a cikk egyes részei kimondottan szakmaiak és a dobostársadalomhoz szólnak, az interjú egésze mégis nagyon izgalmas a zenét a másik oldalról közelítők népes tábora számára is. Egy kis részlet kedvcsinálónak:

"A Cry Free januárban lesz 16 éves, én kb. három éve vagyok a csapatban. (...) Amikor a zenekarból kilépett a dobosuk (Blaskó Gyuri), egy rövid sikertelen keresgélés után engem hívtak. Én meg szívesen fogadtam a felkérést, mert a DP-t nagyon szeretem, és addigra (2008) az L.Z.S 'haldoklott'. Sajnos…

Úgy érzem, a bekerülésemmel kicsit megváltozott a zenekar, ha szabad ezt mondani, hiszen addig egy igazi tribute csapat volt, akik „full-profin” játszottak mindent. Persze ez most is így van, csak egy picit másképp. Olivér, a gitáros elindított egy folyamatot, és az érkezésemmel ez kiteljesedett, és hatással lett az egész zenekarra. Kicsit át lett gyúrva a Cry Free, és aztán azzá vált, amit te láttál Győrben. (jammelősebb, lazább...)"

A másik aktualitás Tomi vadonat új bemutatóvideója, melynek egyik célja a növendéktoborzás, ui. a CF dobos egy rövid szünetet követően ismét folytatja egyik kedvenc foglalatosságát, az ifjú tehetségek nevelését. A kisfilm azonban igazi ínyencfalat a doboskollégák számára is, ui. Tomi bemutatja népszerű dobszólóinak számos megfejthetetlennek tűnő figuráját, amelyek a videó segítségével immáron könnyebben elsajátíthatóak lehetnek, bár egy lassító programra valószínűleg így is szükség lesz a megoldáshoz... :-)Tomi tehát várja a jelentkezőket dobsulijába a tataitomi.dob@gmail.com email címen, rajongóit pedig december 16-án a veszprémi Expresszóba és 17-én a budapesti Fáklya Klubba, ahol szívesen dedikálja a Dobos magazin vonatkozó oldalait is.