Hírek

Új videó - Purple Zeppelin Jam előzetes és Cry Free jubileum2011. október 15., 00:05

Cry Free - Deep Purple's Favourite Tribute
A cryfree.hu-nál úgy gondoltuk, hogy nem is lehetne kiválóbb videós felvezetése a Purple Zeppelin Jam-nek, mint a januári 15 éves jubileumi koncerten előadott Led Zeppelin dal felvétele, amelynél ráadásul vendégként éppen az a Nagy Gergely (Session) közreműködött, aki 2011. október 28-án is a Zep gitárszólamok első számú felelőse lesz. Emlékeztetőül, a Cry Free egyik születésnapi meglepetése az volt, hogy előadtak öt nem Deep Purple dalt, melyet az egyes tagok választottak személyes kedvenceik közül. A Kashmir c. dal az ex-Session dobos Tatai Tomi választása volt, és a januári közös Cry Free-Session szereplés az október végi óriás jam megvalósulása első lépésének is tekinthető.

Továbbgondolva a dolgot, arra a következtetésre jutottunk, hogy a Zeppelin nótával együtt az ünnepi koncert további részeit is közzé tehetnénk, már csak azért is, mert a jubileumi buli volt a Deep Purple Cover Band legutóbbi szereplése a Fehérvári úti Club 202-ben, amely a Purple Zeppelin Jam-nek is otthont ad két hét múlva. Na meg persze azért, mert a különleges vendégek és dalritkaságok egész sorát felvonultató születésnapi koncert a Cry Free addigi 15 éves karrierjének egyik legemlékezetesebb szereplése volt. A majd' 3 órás monstre koncertet nem akartuk teljes terjedelmében rátok zúdítani, ezért a legütősebb pillanatok gyűjteményét ollóztuk össze, bár az izgalmas anyagot nem volt szívünk túlzottan megnyirbálni. Az viszont, hogy a végső játékidő pont "2:02:22" lett, már csak a véletlen műve. :-)

Fogadjátok szeretettel tehát új filmünkön a Kashmirt és a többi kakukktojásdalt, a zenekar egyetlen -14 évvel ezelőtt írt -saját számát, és a kiváló vendégsereggel közösen előidézett sok szép zenei momentumot!