Hírek

A "California Jam tribute" már videón is!2011. augusztus 28., 19:12

Cry Free - Deep Purple's Favourite Tribute
A cryfree.hu rekordgyorsasággal, mindössze 6 nap alatt elkészítette filmjét a múlt szombati "California Jam tribute" c. különleges múltidézés felvételeiből. A feladat korántsem volt egyszerű, hiszen 5 kézikamera képanyagát kellett összevágni, illetve hanganyagát keverni a "félprofi" audiofelvétellel, hogy az egyszerű rögzítési felszerelések és módszerek ellenére a lehető legütősebb végtermék születhessen meg. Ráadásul néhány apró (és kevésbé apró) hibát is ki kellett küszöbölnünk, úgyhogy volt kihívás bőven, de mindenképp gyorsan akartuk a "kezetekbe adni" az anyagot, mielőtt még a múlt szombati varázs emléke halványulni kezdene.

Mindez korántsem jelenti azt, hogy "összecsaptuk" volna a filmet, óriási energiákat fektettünk bele, hogy a legtöbbet kihozzuk a "házi módszerekkel" készült felvételekből, és büszkén jelenthetjük, sikerült is! Bár a kép- és hangminőség nyilván nem éri el a professzionálisan rögzített hivatalos Cry Free DVD-k színvonalát, az izgalmas kameraállások és a dinamikus vágás kimondottan élvezetessé teszik a filmet, amely így méltón állít emléket a legendás 1974-es Deep Purple szereplés 2011-es Cry Free változatának.

Itt a lehetőség tehát mindenkinek, aki nem tudott ott lenni augusztus 20-án a 7. Halásztelki Rockpárbajon, hogy utólag "megváltsa jegyét" erre a hihetetlen időutazásra, és mindenkinek, aki ott volt, hogy újra átélje az unikális California Jam élményt az első mennydörgő tustól egészen a koncertet záró -szó szerint -lángoló katarzisig.