Hírek

300 fős közönség előtt ünnepelte születésnapját a Cry Free2011. január 20., 00:07

Cry Free - Deep Purple's Favourite Tribute
Emelkedett ünnepi hangulatban, jó 300 fős közönség előtt zajlott a Cry Free zenekar jubileumi koncertje a volt Wigwamban (Club 202). Alaposan kitett magáért az összes meghívott vendég, akik tovább erősítették a "szülinaposok" mindenre elszánt ötösét, de nagyon népszerű volt a "kakukktojásdalokból" álló non-DP blokk is. Különösen a Led Zeppelin Kashmirjának és a Jézus Krisztus Szupersztár fő dalának (Gethsemane) exkluzív Cry Free változatai nyűgözték le a publikumot, de nagy érdeklődés kísérte a csapat egyetlen egykori saját dalának (Bad Times) 14 évvel későbbi visszatérését is. Folyamatosan kattogtak a fényképezőgépek és forogtak a kamerák, illetve "sercegtek" az újságírók virtuális tollhegyei a virtuális jegyzetpapíron, hogy minden szinten megörökítődhessen a közel 3 órás Cry Free ünnep. Az első két fényképsorozat máris megtekinthető Fotók rovatunkban, ezeket hamarosan újak követik. Videórészleteket is közzé teszünk majd, illetve már olvasható az első koncertelemzés is, a Papiruszportáltól.

A 15 éves Deep Purple Cover Band azonban nem tart pihenőt, máris nekivág a minden eddiginél akciódúsabbnak ígérkező 16. évnek, rögtön egy országhatárokon átívelő miniturnéval. Az "előrehozott" koncerthétvége a Gyulai Várszínházban indul csütörtökön, ahol a helyi promóció a "világ legjobb Deep Purple tribute bandája" titulussal reklámozza a Cry Free-t. A srácok másnap már indulnak is tovább a 655km-re fekvő erdélyi városba, Székelyudvarhelyre, hogy fél éven belül másodszor is megrengessék az egyre népszerűbb Thunder Rock Klub falait.

Akik ezúttal nem lehetnek ott egyik koncerten sem, vigasztalódhatnak legfrissebb közkinccsé tett koncertfilmünkkel, a majdnem teljes pécsi Cry Free/Ken Hensley (ex-Uriah Heep) videóval: