Hírek

Másfél hónapon belül 6 nagyszabású koncert2010. november 22., 01:49

Cry Free - Deep Purple's Favourite Tribute
Másfél hónapon belül 6 nagyszabású koncertet ad a Cry Free! A rendezvényekről számos friss információ futott be, amelyről szeretnénk tájékoztatni mindazokat, akik azt tervezik, hogy a Deep Purple Cover Band-del búcsúztatják a 2010-es évet és köszöntik 2011-et.

Az első monstre rendezvény a sorban a nyári Gastroblues Fesztivál zenei anyagának emléket állító dupla DVD élő bemutatója lesz Pécs és Paks városában, 2010. december 3-án és 4-én. A korábbi hírekkel ellentétben az esemény Pécsett indul, a Park Moziban, és Pakson folytatódik, a Dunakömlődi Faluházban. Szó volt arról is, hogy a Cry Free egyik szereplése akusztikus formában történne, de a szervezők végül a hagyományos, "hangos" verziót kérték mindkét napra. A legtöbben persze a Ken Hensley-vel közös Cry Free produkcióra kíváncsiak, az ő kedvükért eláruljuk, a szenzációsnak ígérkező együttműködésre a tervek szerint mindkét este sor kerül. A Uriah Heep legendás billentyűs-zeneszerzője folyamatos email kapcsolatban áll a magyar zenekarral, és várhatóan közös próbákra is sor kerül a fellépések előtt. Az unplugged szereplés izgalmas zenei kihívásáról azonban nem akar lemondani a Cry Free, a csapat tervezi, hogy hamarosan ebből az érdekes új szemszögből is bemutatja majd a Deep Purple világát.

Egy héttel később hazánk Deep Purple Cover Band-je kisebb nyugat-európai kalandtúrára indul. 2010. december 10-én Ausztria egyik legnagyobb rock klubjában, a "Sound Theatre"-ben lépnek fel Wels városában, hogy aztán másnap induljanak is tovább Németországba, ahol a Nürnberg vonzáskörzetébe tartozó Katzwang "Highlander" nevű mulatójában szerepelnek. A koncerteket a tavalyi "The Deep Purple History" magyar turné csereprogramjának keretén belül szervezi a Cry Free külföldi partnere, a Purpendicular együttes. Az osztrák helyszínen a tavalyi koncerteken megismert kétbandás koncepció lesz látható-hallható, a németországi bulin viszont a Cry Free egymaga viszi színpadra a Deep Purple történetét bemutató 2,5-3 órás programot. Aki nem akar a távoli Wels-ig vagy a még távolabbi Nürnbergig utazni a The Deep Purple History élmény újra átéléséért, annak figyelmébe ajánljuk a napokban elkészülő DVD-t és a tervezett DVD bemutató partit, amelyre hamarosan sort is kerítünk. Figyeljétek a Híreket!

A következő CF esemény egyben a 2010-es év utolsó lehetősége a zenekarral bulizásra. A csapat a Győri Ütősfesztivált is bonyolító szervezőgárda felkérésére lép színpadra Szilveszterkor a többezres tömegeket vonzó Győri Szilveszteri Vigasságokon. Itt is van változás, ugyanis az eredetileg tervezett 20 órás időpontban a Mystery Gang dögös rockabillyje forrósítja a hangulatot a Deep Purple Cover Band 21:30-kor kezdődő műsora előtt.

Ha az évet a Cry Free-vel zárjátok, kezdjétek is vele! 2011. január 15-én a Club 202-ben (ex-Wigwam) tartja 15 éves szülinapját a csapat, és a srácok számos abszolút rendhagyó ötlettel készülnek a jeles eseményre. Bulizzatok a Cry Free-vel 2010 végén is, és az egész 2011-es évben!