Hírek

Két héten belül MüPa, Wigwam és PeCsa! Izgalmas Jon Lord fotók, videók és beszámolók2010. szeptember 30., 02:07

Cry Free - Deep Purple's Favourite Tribute
Két héten belül MüPa, Wigwam és PeCsa!

Színvonalas két hetet zár a Cry Free most szombaton éjjel a Petőfi Csarnokban. Az izgalmas időszak az ország legjobb akusztikájú és legszebb hangversenytermében, a Művészetek Palotájában kezdődött szeptember 18-án, ahol a billentyűs-zeneszerző rocklegendával, Jon Lorddal, és egy 70 tagú szimfonikus zenekarral lépett fel a Deep Purple Cover Band. Majd folytatódott a legnagyobb hazai rock klubban, a Club 202 néven újra szerveződött Wigwamban múlt pénteken, hogy aztán végül a világ szinte összes rockzenekarát vendégül látó PeCsa nagytermében zárja le ezt a tartalmas időszakot most szombaton, a hazai tribute világ legnagyobb rendezvénye, a IV. Tribute Fesztivál műsorának záróakkordjaként. A különleges koncertekről folyamatosan érkeznek a sajtóanyagok, koncertbeszámolók, tévés riportok, fotógalériák és koncertvideók. Ezek közül néhányat ajánlunk figyelmetekbe az alábbiakban.

Jon Lord munkásságáról és a Sarabande ősbemutatójáról láthattok egy kiváló összeállítást az m1 televízió kulturális műsorából.


Angol nyelven értő kedves olvasóink figyelmébe ajánljuk Rasmus Heide szakértői koncertelemzését. Azon túl, hogy Heide a világ egyik legnagyobb Deep Purple rajongója, a thehighwaystar.com Purple fan site egyik szerkesztője, és Jon Lord hivatalos honlapjának főszerkesztője is. Dániából érkezett a Művészetek Palotájába a Sarabande világpremierjére, majd később értékes meglátásait olyan élvezetes elbeszélésként öntötte szavakba saját fotóival illusztrálva, hogy érdemesnek tartjuk hamarosan magyar nyelvű fordítást is készíteni belőle. Addig is itt az angol verzió a jonlord.org-ról. További ajánlott kritikák: hardrock.hu, hammerworld.hu, zene.hu, kikötőonline.hu és kronosmortus.hu

Közzé tettük első fotógalériánkat is a 10. Jon Lord/Cry Free szereplésről. A nem kevesebb, mint 200 képet tartalmazó gyűjtemény nótáról nótára kíséri végig a varázslatos koncertet. A Fotók rovatban találtok egy rövidebb, de szintén igényes galériát a Wigwam koncertről is.

Felkerült a világhálóra a Lord műsort záró Child In Time filmje is, és mivel a dal múlt pénteki wigwamos változatából is készült video, összehasonlíthatjátok a Lord-féle, kétszólamú énekkel tarkított szimfonikus verziót az eredetihez közelebb álló nyers hard rock változattal. Aki mindkettőről lemaradt volna, szombaton a PeCsában elcsípheti a dalt élőben is. Addig pedig kellemes videózást!