Hírek

Ma este Nick Simper és a Cry Free a Wigwamban!2010. május 7., 00:01

Cry Free - Deep Purple's Favourite Tribute
Már csak néhány órát kell várni, és hazánkba érkezik több évtizedes pályafutása során először a Deep Purple alapító-basszusgitárosa, Nick Simper, hogy Nasty Habits nevű osztrák zenekara kíséretében péntek este újra életre keltse a Shades Of Deep Purple című debüt lemez, a The Book Of Taliesyn című folytatás és az együttes nevét viselő harmadik Deep Purple korong izgalmas, kísérletező, progresszív megközelítésű zeneanyagát. A 22 órakor kezdődő koncerten felcsendül az első Purple korszak zenei örökségének a legjava, olyan dalokkal, mint az instrumentális Wring That Neck, a gyönyörű Lalena és a klasszikus DP hangzást megalapozó Mandrake Root.



Természetesen nem maradhat el az első Deep Purple felállás legnagyobb slágere, a zenekar későbbi sikereinek alappillére, a Hush sem, de ezt a dalt már a magyar srácok vendégeként dörrenti meg basszusgitárján a 64 éves muzsikus. A Cry Free is készül újdonságokkal, ui. a rocktörténelmi kuriózumnak számító koncert kedvéért a csapat bővítette repertoárját a korai időszakból, és új hangszerelési megoldásokkal is készül, hogy méltóképp tisztelegjen a Deep Purple és a hard rock zene eme nagy úttörője előtt. A fiúk jóvoltából azonban természetesen a későbbi Purple érák rajongói sem maradnak majd kielégítetlenül.

Mindenkit szeretettel várunk ma este, aki rajongója a DP első felállásának és Nick Simpernek, akárcsak azokat, akik számára a Purple e korai szakasza, vagy Mr. Simper munkássága eddig homályos folt volt, amelyet most szeretnének kivilágosítani. Utóbbiaknak ajánljuk a Rockinform áttekintőjét is.